Ostali članci

Koja "back to school" oprema stvarno treba tvom školarcu?

Unazad nekoliko godina kod nas su postale popularne "back to school" promocije koje obećavaju roditeljima kompletno opremanje klinaca za školu po super cenama. I dok je za očekivati da će se tu pronaći knjige, sveske i odeća, svašta se trpa u promocije povodom povratka u školu - gaming računari, sportska oprema, mobilni telefoni, tableti... Šta ti od toga treba odmah, a sa kojim je stvarima najbolje malo pričekati, a šta ti uopšte ne treba - saznaj u nastavku.

povratak u školu

Osnovna oprema

Školska torba osnovna je oprema za svakog školarca, bilo da se radi o osnovnoj školi ili tinejdžeru u srednjoj.

Pisali smo o tome koje su karakteristike najbolje školske torbe za tvog đaka, a najvažnije je da ne kupuješ najjeftiniju torbu jer se nekvalitetne torbe brzo troše i dugoročno gledajući predstavljaju veći trošak. Neka naramenice i leđa torbe budu podebljani, a što više pregrada unutar torbe, to bolje.

Sveske, peratonice i pribor za pisanje u pravilu možeš nabaviti unapred. Ponekad učitelji i profesori imaju posebne zahteve, ali se uglavnom odnose na vrste kvadratića ili crta kao i na debljinu sveske. Dobro pravilo je kupovati sveske različitog dizajna, pogotovo za mlađu decu. Tako će lakše razlikovati koja je sveska za koji predmet i neće u školu slučajno poneti pogrešnu.

Što se tiče opreme za likovno, tu je najbolje pričekati. Većina škola daje spisak opreme potrebne za likovno i dok god nemaš taj spisak, ne bacaj novac na stvari koje tvom detetu možda uopšte neće trebati.

Odeća i obuća

Odeća i obuća verovatno su najskuplji i najzahtevniji deo. Od izbora modela koje će se detetu svideti, do pronalaska odgovarajućih veličina i, naravno, pokušaja uštede. Pre kupovine prođi kroz ormar deteta kako bi dobio dobru sliku šta tačno nedostaje. Ovde ćeš najveći problem imati sa tinejdžerima. Pripazi da se poštuje dress code škole, čak i ako se sa njime ne slažeš, jer ćeš tako dete sačuvati od neprijatnih situacija.

Pre upuštanja u kupovinu, pogledaj naš članak o tome kako izabrati najbolju odeću za dete da tokom i nakon kupovine svi budu srećni i zadovoljni.

Šta je sa tabletima i računarima?

Tehnologiju ostavljamo za kraj jer je najmanje bitan deo "back to school" priče. Klincima u nižim razredima osnovne računar ne treba, a u retkim trenucima kada će trebati, neka koristi tvoj. Za više razrede osnovne škole gledaj osnovni računar na kojem će moći raditi zadatke iz informatike i provoditi deo slobodnog vremena.

Zaboravi na modele laptopa i desktop računara za preko 100.000 dinara. Ako imaš mogućnosti za tako nešto, raspištolji se. Ali ne osećaj ni mrvicu pritiska od prodavnica koje u vreme pre škole gledaju da brižnim roditeljima pošto-poto utrpaju tehnologiju koja ne treba ni njima, ni deci. Ako vidiš da dete iskazuje veći interes za tehnologiju, tek se tada isplati uložiti u snažniji uređaj. Pisali smo o tome kako izabrati dobar laptop za školu, pa svakako baci oko za više detalja.

Nagrada za uspeh

Roditelji svoje vredne đake vole nagraditi za uloženi trud tokom školske godine. Za velikim i skupocenim poklonima zaista nema potrebe, a dobra je ideja spojiti prijatno sa korisnim.

Novi bicikl odličan je način za podstaknuti decu da provode vreme napolju, a da bi izabrao najbolji, proveri naše savete za kupovinu dečijeg bicikla. Ako želiš nešto malo drugačije, hoverboard je originalan i zanimljiv poklon.

Verujemo da niko nije prestar za igranje sa Lego kockicama, a možda bi tvoje dete najviše radovala nova konzola za igrice.

 

Povezani proizvodi