Ostali članci

Karakteristike najbolje školske torbe za vašeg đaka

Saznaj kako odabrati školsku torbu kojom ćete biti zadovoljni i vi i vaš đak.

Kako odabrati školsku torbu

Cena

Većina roditelja ne može dati 100 evra za školsku torbu, pogotovo ako moraju da opreme više od jednog đaka.

Međutim, kod kupovine školske torbe treba da gledate na duge staze.

Jeftinija torba od 1.700 dinara znači veliku uštedu. Ali takva torba je lošeg kvaliteta i biće uspeh ako potraje celu školsku godinu. Treba ti torba koja će izdržati barem 2-3 godine, a po mogućnosti i više ako imate nekoliko školaraca. Ako svake godine moraš  kupiti novu torbu, čak i ako je jeftinija, sa vremenom ćeš za sve njih platiti više nego da si odmah izdvojio za malo skuplju, ali bolju torbu. 

Već od 4.000 - 5.000 dinara mogu da se pronađu torbe od kvalitetnog materijala i udobne za leđa tvog deteta. 

Dizajn

Idealna školska torba je anatomski oblikovana.

"Kada smo mi bili mali niko nije imao anatomski oblikovanu torbu i svi smo dobro ispali."

Istina. Međutim, morate da uzmete u obzir da danas deca nose puno više tereta u torbi nego nekad. I dok smo se mi kao klinci igrali napolju, današnja deca provode puno vremena pogrbljena ispred računara i tableta. Zbog toga iskoristite svaku priliku koju imate da pomognete leđima svog deteta. 

Neka naramenice budu podesive i što šire, a u torbi bi trebalo da bude što više pregrada kako bi se dete lakše organizovalo.

Iako će tvoj đak na torbi hteti sliku lika iz crtaća koji je u tom trenutku najpopularniji, možda je bolje ne. Ko zna koliko brzo će taj lik zameniti neki drugi, još bolji. Ostaćete s uplakanim detetom koje nakon 6 meseci više ne želi da nosi tu torbu.

Izaberite neki generički dizajn ili lik iz crtaća koji je uvek popularan.

Veliki plus su reflektujuće trakice koje čine tvoje dete vidljivim u mraku i vodonepropusna navlaka za kišne dane.

Torba na točkiće - da ili ne? 

Školska torba na točkiće

U poslednjih nekoliko godina torbe na točkiće postale su vrlo popularne.

Zbog velike količine gradiva i knjiga, školarci nose torbe koje su teže nego što bi smele da budu. Ideja kod torbi na točkiće je da, umesto da tegle 4-5 kila knjiga na leđima, učenici ih vuku za sobom. Opterećenje na njihova leđa je minimalno i zdravlje malog školarca je sigurno.

Ali, nije sve tako jednostavno.

Dok vuče torbu za sobom, detetu se svejedno krive leđa. Takođe, točkići se vrlo brzo istroše i torba se lako ošteti, zbog čega će dete nakon nekog vremena biti prisiljeno da nosi torbu na leđima. A zbog mehanizma točkića, ona će da bude znatno teža od obične torbe.

Kratkoročno gledajući, torba na točkiće možda jeste isplativa. Međutim, na duge staze neće doneti nikakve prednosti ni tebi ni tvom školarcu. 

Povezani članci: