Nikon D5 8.0Mpx SLR digitalni fotoaparat

Cena 637.200 din
Nikon D5 8.0Mpx SLR digitalni fotoaparat
Stavi u listu želja
Postavi obaveštenje o ceni
Istorija najniže cene
Podeli
Prijavi grešku

Nikon D5 Nikon D5, naslednik sada već legendarnog Nikon D4S, koji je izašao u februaru 2014. godine, podiže sposobnosti full-frame (FX) DSLR fotoaparata na novi nivo i donosi neke potpune novine na ovom polju. Opremljen je fantastičnim CMOS senzorom punog formata od 20.8MP, koji dolazi u pratnji sa potpuno novim procesorom EXPEED 5, i koji u paketu donose do sada neprevaziđene rezultate u uslovim slabe osvetljenosti (ISO raspon iznosi 100-102.400, sa mogućnošću...

Nikon D5, naslednik sada već legendarnog Nikon D4S, koji je izašao u februaru 2014. godine, podiže sposobnosti full-frame (FX) DSLR fotoaparata na novi nivo i donosi neke potpune novine na ovom polju. Opremljen je fantastičnim CMOS senzorom punog formata od 20.8MP, koji dolazi u pratnji sa potpuno novim procesorom EXPEED 5, i koji u paketu donose do sada neprevaziđene rezultate u uslovim slabe osvetljenosti (ISO raspon iznosi 100-102.400, sa mogućnošću proširenja od 50 do apsolutno neverovatnih 3.276.800!). Štaviše, EXPEED 5 procesor poboljšava redukciju šuma i donosi rafal od 12 fps sa autofokusom i 14 fps bez njega! Ovaj Nikon DSLR fotoaparat može još da se pohvali i potpuno novim autofokusnim sistemom, koji je sastavljen od 153 tačke, od kojih je 99 krstastih, i koji reaguje kako na horizontalne, tako i na vertikalne detalje. Što se tiče RGB merenja svetla, njegov senzor sada ima duplo veću rezoluciju - sa 91.000 na 180.000 piksela. Takođe, novi AF sistem poseduje i sopstveni namenski procesor, kako bi savladao ogroman broj informacija koje prikupljaju 153 AF tačke i senzor za RGB merenje svetla. Ovakva konfiguracija definitivno čini Nikon D5 vodećim na svetskom tržištu kada je u pitanju fokus pri slabom svetlu. Što se tiče video snimanja, Nikon D5 pravi fenomenalne 4K video zapise (3840 x 2160 sa 30 fps), što ga čini prvim Nikon DSLR-om koji se odlikuje mogućnošću snimanja u ovoj rezoluciji. 4K snimanje se vrši pomoću H.264 kodeka, a takođe je moguće praviti time-lapse zapise u ovoj rezoluciji i posle iz njih "izvlačiti" fotografije veličine 8MP. Ono po čemu je Nikon D5 takođe prvi među ostalima je činjenica da je on za sada jedini fotoaparat u višoj klasi koji poseduje ekran osetljiv na dodir. U pitanju je fiksni TFT LCD ekran dijagonale 3.2" i rezolucije 2.359.000 tačaka. Prikaz se još može pratiti i kroz optičko tražilo, čije uvećanje iznosi 0.72x. Ono što još vredi istaći kod novog D5 jeste da je kompatibilan sa XQD memorijskim karticama, koje su do 35% brže od CF kartica. Kako bi uspunio zahteve širokog dijapazona fotografa, D5 je dostupan u dve verzije - jedna sa dva mesta za XQD kartice i druga sa dva mesta za CF kartice. Povrh svega, Nikon D5 može da se pohvali telom sačinjenim od legure magnezijuma i zaptivenom konstrukcijom, kao i prethodnik D4S, što ga čini otpornim na vremenske neprilike. Ne poseduje integrisani blic i Wi-Fi funkciju.
Raspoloživost potrebno proveriti
637.200 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu
  • Raspoloživo, isporuka odmah u prodavnici
  • Raspoloživo, isporuka do 2 dana
  • U dolasku, po narudžbini
  • Raspoloživost potrebno proveriti
  • Nije raspoloživo
Pametno.rs nije internet prodavnica već mesto na kojem možete da pregledate i uporedite ponudu drugih prodavnica za Nikon D5 8.0Mpx SLR digitalni fotoaparat. Iako se podaci osvežavaju nekoliko puta na dan savetujemo da se pre kupovine detaljnije informišete direktno kod prodavnice koju ste odabrali za kupovinu proizvoda Nikon D5 8.0Mpx SLR digitalni fotoaparat. Pametno.rs ne garantuje za tačnost objavljenih informacija, kao i to da prikazane slike u potpunosti odgovaraju stvarnim proizvodima. (0018208015580)
Ocene i komentari
Proizvod još nije ocenjen, promeni to!
Napiši komentar
Posetioce koji su gledali ovaj proizvod takođe su zanimali i proizvodi