Fuji FinePix T125 plavi digitalni fotoaparat

Cena 529.820 din
Fuji FinePix T125 plavi digitalni fotoaparat
Stavi u listu želja
Postavi obaveštenje o ceni
Istorija najniže cene
Podeli
Prijavi grešku

Fuji GFX 50R Fuji GFX serija mirrorless fotoaparata srednjeg formata nastavlja da se razvija. Fuji GFX 50R je drugi fotoaparat iz ove serije i predstavlja naslednika čuvenog Fuji GFX 50S. Izrađen u rangefinder stilu, GFX 50R je zadržao čitav unutrašnji sklop svog prethodnika, jer, realno, teško je nadmašiti rezultate u koje je godinama ulagano, ali je došlo do popriličnih promena po pitanju dizajna - a sve to po drastično nižoj ceni u odnosu...

Fuji GFX serija mirrorless fotoaparata srednjeg formata nastavlja da se razvija. Fuji GFX 50R je drugi fotoaparat iz ove serije i predstavlja naslednika čuvenog Fuji GFX 50S. Izrađen u rangefinder stilu, GFX 50R je zadržao čitav unutrašnji sklop svog prethodnika, jer, realno, teško je nadmašiti rezultate u koje je godinama ulagano, ali je došlo do popriličnih promena po pitanju dizajna - a sve to po drastično nižoj ceni u odnosu na prošlu generaciju. Fujifilm GFX 50R, koji izgleda kao stariji brat Fuji X-E3, predstavlja "mršaviju" i lakšu verziju GFX 50S (samo telo 50R teško je 690g, dok je 50S teži 50g), sa gabaritima daleko manjim od svih fotoaparata sa medium format senzorom. Jedna od bitnih izmena po pitanju dizajna jeste tražilo. Dok je kod 50S tražilo imalo mogućnost da se montira i skida sa tela, kod 50R je ugrađeno i manjih je dimenzija, ali i dalje zavidnih performansi - uvećanje iznosi 0.77x, a rezolucija je 3.690.000 tačaka (podrazumeva se da je tražilo elektronsko). Ekran je ostao istih karakteristika (touchscreen), sa preklapanjem nagore, ali je u odnosu na prethodnika sa zadnje strane uklonjen kontroler sa četiri tastera za kretanje u četiri pravca, tako da se kretanje levo-desno i gore-dole kroz meni ostvaruje prelaskom prsta preko ekrana. Sa gornje platforme nestali su statusni displej i točkić za podešavanje ISO vrednosti, ali se pojavio točkić za podešavanje kompenzacije ekspozicije, dok se točkić za podešavanje brzine zatvarača zadržao. Ista postava kao kod X-E3. Kao što je već rečeno, enterijer je manje-više ostao isti kao kod 50S modela: glavno oružje su senzor srednjeg formata (dimenzija 43.8 x 32.9mm, 1.7x veći od full-frame senzora i čak 4x veći od APS-C) od 51.4MP i procesor X Processor Pro, u pratnji autofokusnog sistema baziranog na detekciji kontrasta, sa 117 tačaka (koje se mogu dalje podeliti na čak 425), zatim Li-Ion baterija NP-T125, koja pruža autonomiju od oko 400 fotografija (iz kompanije navode da neće biti battery gripa za ovaj model), dva slota za SD memorijske kartice (UHS-II), kao i Bluetooth (Wi-Fi se podrazumeva). Fuji GFX 50R, naravno, može da se pohvali svim Film Simulation modovima, uključujući i Color Chrome Effect, kao i opcijom tethering (povezivanje sa računarom i rad direktno sa kompjutera). Nesuminjivo je da je ovakva mašina zaptivena. Kada je reč o bajonetu i objektivima, GFX 50R se kombinuje sa G-mount objektivima, koji su specijalno dizajnirani za njega, i kao i sva tela srednjeg formata, odlikuje se obrnutim krop faktorom od 0.79x, tako da npr. objektiv raspona 63mm pruža ekvivalentan raspon od 50mm kad se montira na njega.
Raspoloživost potrebno proveriti
529.820 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu
  • Raspoloživo, isporuka odmah u prodavnici
  • Raspoloživo, isporuka do 2 dana
  • U dolasku, po narudžbini
  • Raspoloživost potrebno proveriti
  • Nije raspoloživo
Pametno.rs nije internet prodavnica već mesto na kojem možete da pregledate i uporedite ponudu drugih prodavnica za Fuji FinePix T125 plavi digitalni fotoaparat. Iako se podaci osvežavaju nekoliko puta na dan savetujemo da se pre kupovine detaljnije informišete direktno kod prodavnice koju ste odabrali za kupovinu proizvoda Fuji FinePix T125 plavi digitalni fotoaparat. Pametno.rs ne garantuje za tačnost objavljenih informacija, kao i to da prikazane slike u potpunosti odgovaraju stvarnim proizvodima.
Ocene i komentari
Proizvod još nije ocenjen, promeni to!
Napiši komentar
Posetioce koji su gledali ovaj proizvod takođe su zanimali i proizvodi