Ostali članci

Xiaomi Mi TV Box - najpopularniji Android TV Box na Pametno.rs

Ako želiš svoj stari televizor pretvoriti u smart TV, a ne znaš koji Android TV Box odabrati, na pravom si mestu. Ovoga puta donosimo sve o Xiaomi Mi TV Box S, najpopularnijem Android TV Boxu na Pametno.rs.

Xiaomi mi tv box s - najpopularniji android box na nabava.net

Xiaomi Mi TV Box S - specifikacije

Xiaomi Mi TV Box S nije najpopularniji samo među Android TV Boxevima, već među svim media plejerima na Pametno.rs. Već smo navikli da nas Xiaomi oduševljava u svetu gedžeta, pa ovo zapravo i nije preveliko iznenađenje.

Xiaomi Mi TV Box S emituje sadržaj u 4K rezoluciji, dolazi sa integrisanim chromecastom za lak prenos sadržaja sa mobilnog telefona ili laptopa na tv. Opremljen je 4-jezgarnim procesorom, sa 2 GB RAM-a i 8 GB ROM-a te Google Asistentom koji ti omogućava da glasovnim naredbama lako dolaziš do omiljenih sadržaja.

Ovaj Android TV Box spaja se na kućnu mrežu putem WiFi-a (nema Ethernet ulaz za spajanje putem kabla) pa ćeš za njegov nesmetan rad trebati imati kvalitetnu bežičnu mrežu. Naravno uz njega ćeš bez problema paliti najpopularnije programe poput YouTubea, Netflixa ili HBO-a i uživati u svim blagodatima pametnog televizora.

U odnosu na svog prethodnika, Mi TV Box S ima nadogradnju na Android 8.1 operativni sistem koji omogućava aplikacijama poput Netflixa da ti već na početnom ekranu prikažu preporučeni sadržaj. Ima i novi daljinski upravljač koji ponovno samo jednim dugmetom pali Netflix, a na samom boxu ćeš pronaći ulaze za USB i HDMI 2.0.

Xiaomi android tv box

Xiaomi Mi TV Box S - cena

Xiaomi Mi TV Box S je cenom jedan od pristupačnijih Android TV Boxeva i još važnije, dostupan je i u Srbiji. Najniža Xiaomi Mi TV Box S cena trenutno iznosi 10.990 dinara.

Za taj novac dobićeš odličan uređaj kojim ćeš, bez preteranog zavlačenja ruke u džep, dobiti smart opciju na svom televizoru. U odnosu na ostale Android Boxeve, Xiaomi Mi TV Box S pripada nekom srednjem cenovnom rangu, ali kvalitetom je u samom vrhu.

Xiaomi Mi TV Box S - recenzija i konačna ocena

Xiaomi Mi TV Box S nije najbolje što postoji u svetu Android TV Boxeva. Gotovo svi se slažu da takva titula odlazi boxu, ali njega nećeš pronaći u srpskim prodavnicama.

Ipak, gledajući odnos cene i kvaliteta kao ultimativni razlog kupovine nekog proizvoda, Xiaomi Mi TV Box S je ubedljivo najbolji Android TV Box. Jednostavan je za korišćenje, ima ugrađenog Google Asistenta i bez ikakvih problema prenosi sadržaj u Full HD rezoluciji.

Pri prenošenju sadržaja u 4K rezoluciji, Xiaomi Mi TV Box S može postati malo usporen pa ako si baš naložen na 4K sadržaje, mogao bi se naći u problemu. Drugi problem koji spominju korisnici je činjenica da za 'cast' sadržaja moraš daljinskim upravljačem upaliti Mi Box, ali za tih sekundu dve ćeš verovatno preživeti.

Sve u svemu, Xiaomi Mi TV Box S bit će odličan Android TV Box za sve one nezahtevne korisnike koji tek ulaze u svet pametnih televizora. Pogledati seriju na Netflixu, slušati pesme na YouTubu i sve to kontrolisati glasovnim naredbama za nepunih 11.000 dinara je zaista dobra ponuda pa ako si u potrazi za kvalitetnim Android TV Boxom, Xiaomi je uređaj za tebe.

Povezani proizvodi