pametno.rs

Krajnje je vreme da naučiš pravilno negovati svoje brkove i bradu

Jednostavno je pustiti bradu, ali da bi ona lepo izgledala kao i da bi je bilo prijatno nositi, ipak je potrebno uložiti određeni trud. Nega brade i brkova sastoji se od redovnog podrezivanja kao i redovne i pravilne brige o dlakama i koži. Kako kratke i jednostavne dnevne rutine mogu dovesti tvoje brkove i bradu do savršenstva, saznaj u nastavku.

brada

Izvor: Freepik 

1. Bradu trebaš redovno prati

Kao što pereš svoju kosu, tako i brada zahteva sličnu negu. Bradu je potrebno prati nekoliko puta nedeljno u toploj vodi, ali ne svaki dan jer se time narušava prirodna hidratacija dlake i kože. Nipošto nemoj koristiti šampon i regenerator za kosu; umesto toga korisnije je upotrebiti specijalni šampon za bradu kako ne bi došlo do nepotrebnog isušivanja.

Ovaj korak je najviše važan kada tek počinješ puštati bradu jer će te tada najviše svrbeti. Neizostavna zdrava navika je i blago stiskanje brade peškirom da bi je osušio - zaboravi na grubo trljanje peškirom jer će brada zbog toga ispucati.

2. Češljanje, češljanje... i još češljanja

Nabavi si poseban češalj za uređivanje brade i češljaj, češljaj, češljaj. Zašto je ovaj korak toliko važan? Češljanje je rešenje protiv uraslih dlaka, čvorova i otpalih dlaka. Njime ćeš iz brade ukloniti sve što tamo ne pripada, omogućiti bolji protok vazduha, izravnati je, ali i masirati kožu.

Češljanje takođe bolje raspoređuje prirodne masnoće koje luči tvoje lice, a to pak garantuje hidrataciju i lepši izgled tvoje brade.

Iako bradu treba češljati nekoliko puta na dan, najbolje vreme za to je posle pranja, nakon što na nju naneseš ulje za negovanje. Biće ti lakše raščešljati bradu.

Češljevi za bradu drugačiji su od običnog češlja za kosu. Oblikovani su upravo za bradu, stoga ih nemoj menjati običnim češljevima jer oni mogu oštetiti tvoju bradu.

3. Ulja i balzami tvoj su saveznik

Redovno pranje i češljanje nisu dovoljni da bi tvoja brada bila mekana. Zbog toga su ulje i balzam korak koji ne smeš preskočiti. Njihova uloga sastoji se od pružanja hidratacije bradi i potrebnih hranjivih sastojaka da bi rasla mekana i bujna.

Razlika između ulja i balzama za bradu je u tome što ulje bradi daje veći sjaj i jačeg je mirisa. Jojoba je savršen odabir jer je najsličniji prirodnim uljima koja luči naša koža. Balzam pak sadrži sastojke za učvršćivanje brade kako bi je lakše oblikovao.

brada

Izvor: Freepik 

Eto, samo su tri jednostavna koraka dovoljna za top izgled tvoje brade. Ove male rituale jednostavno je primeniti, a ubrzo će ti svi zavideti na tvojoj seksi grivi!