Ostali članci

10 Google Chrome ekstenzija koje treba isprobati

Postoje Google Chrome ekstenzije gotovo za sve, a mi smo izdvojili 10-ak besplatnih koji bi vam se mogli posebno svideti.

1. Stay Focusd

Google Chrome ekstenzija | Stay Focusd

Želite da se koncentrisete na posao ili učenje, ali Facebook vam stalno odvraća pažnju? Stay Focusd ekstenzija rešiće sve vaše probleme.

Ekstenzija radi tako da vam, nakon što potrošite dozvoljenu količinu vremena, blokira pristup odabranim stranicama na vreme koje joj zadate.

Ekstenzija omogućava da blokirate cele stranice, pojedine subdomene, pa čak i konkretan sadržaj unutar same stranice kao što su video zapisi, igrice i drugo zabranjeno voće, barem dok radite.

2. Tab Wrangler

Sigurno ste bili u situaciji da ste u svom internet pretraživaču otvorili previše tabova i slučajno ugasili baš onaj koji vam je najviše trebao.

Tab Wrangler ekstenzija automatski zatvara one tabove koji duže vreme stoje nekorišćeni. One tabove koje ne želite da ugasite iako ih ne koristite možete posebno označiti.

Ako slučajno zatvorite tab koji vam treba, u Tab Wrangleru naći ćete popis svih tabova koje ste imali i koje imate otvorene.

3. Mighty Text

Google Chrome ekstenzija Mighty Text

Ako ste uz WhatsApp i ostale aplikacije za instant poruke i dalje fan tradicionalnih SMS poruka, imamo nešto za vas.

Uz Mighty Text ekstenziju možete na desktopu u potpunosti besplatno primati i slati SMS i MMS poruke sa svog Android pametnog telefona.

Možete narediti i automatsko slanje poruka, a ekstenzija će vas čak upozoriti i kada je baterija na vašem telefonu niska kako biste ga na vreme stavili da se puni. 

4. Turn off the lights

Google Chrome ekstenzija Turn off the lights

Ne, ne pričamo o pomalo zaboravljenoj pesmi Nelly Furtado, već o Google Chrome ekstenziji koja će u potpunosti promeniti način na koji gledate video zapise na webu.

Kao što i samo ime predlaže, pritiskom na taster Turn off the lights ekstenziju zamračiće se ekran, a fokus će da bude na videu koji gledate.

Gledanje filmića o mačkama na YouTubu sada će postati još zanimljivije.

5. Ad block plus

Google Chrome ekstenzija Ad Block Plus

Turn off the lights ekstenzija definitivno čini gledanje YouTube videa lepšim, ali jedno što ne može da uradi - da se reši onih napornih reklama koje se prikazuju skoro pre svakog videa.

Srećom, tu je Ad Block Plus ekstenzija koja sprečava prikazivanje oglasa dok surfujete netom, uključujući i one na YouTubu, Facebooku i svim ostalim stranicama. 

Verujte, pretraživanje interneta bez da vam sa svih strana pokušavaju nešto prodati skroz je drugačije iskustvo, pa zbog toga i ne čudi da je ovo jedna od najpopularnijih Google Chrome ekstenzija.

6. Hover Zoom

Google Chrome ekstenzija Hover Zoom

Svakako među najiritantnije stvari na internetu ulaze i galerije slika kojima treba sto godina da se učitaju.

Tu uskače Hover Zoom ekstenzija koja će ikonu slike povećati na ceo ekran kada mišem pređete preko nje. 

Dakle, više nema gubljenja vremena na klikanju i učitavanju slika i sporog pretraživanja galerija. Ekstenzija ne radi na nekim stranicama, ali je bez problema možete koristiti na popularnim stranicama kao što su Facebook, Amazon, Google, YouTube itd. 

7. Smart HTTPS

Google Chrome ekstenzija HTTPS everywhere

Ako često koristite internet prodavnicu, razumećete važnost HTTPS protokola za zaštitu podataka. 

Smart HTTPS ekstenzija automatski prebacuje sa http protokola na https protokol. Ukoliko uoči da ne postoji https protokol za konkretnu stranicu vraća nazad na http.

8. Panic Button

Google Chrome ekstenzija Panic Button

Panic Button ekstenzija je koristan mali taster koji će u jednom kliku sakriti sve tabove koje imate otvorene. Ponovnim klikom svi će se tabovi ponovno pojaviti kakvi su bili pre sakrivanja.

Ako na poslu visite na fejsu i u kancelariju uleti vaš šef, Panic Button je idealno rešenje.

Takođe postoji i mogućnost zaštite lozinkom, a to znači da niko neće moći otkriti vaše tabove ako niste prisutni.

9. Pocket

Google Chrome ekstenzija Pocket

Imate toliko stranica među bookmarsima, da vam za njih trebaju posebni bookmarksi? Upoznajte Pocket.

U ovaj mali džep možete spremiti sve linkove i stranice koje vas zanimaju, a potom ih možete grupisati u foldere kako biste se među njima lakše snašli.

Linkovi su dostupni i offline, a Pocket se može koristiti i na više platformi što omogućava potpunu povezanost i dostupnost željenog sadržaja.

10. Last pass

Google Chrome ekstenzija Last Pass

Prosečni korisnik ima oko pet računa na društvenim mrežama. Da li možete iz prve da pogodite sve svoje lozinke? Verovatno ne. 

Last pass ekstenzija deluje tako da upamti sve vaše lozinke za različite stranice i račune i koristi ih za sigurno ulogovanje na te stranice. Na vama je da zapamtite samo jednu lozinu - onu za Last pass.

Last pass će vas upozoriti ako vaše lozinke nisu dovoljno snažne, a postoji mogućnost dodavanja broja vaše kreditne kartice kako biste što brže i lakše obavili internet kupovinu.

Povezani proizvodi