pametno.rs

Zašto je Samsung Galaxy A51 tako popularan - saznaj specifikacije i cenu!

Reč je o nasledniku A50 modela koji je prošle godine žario i palio u srednjoj kategoriji pametnih telefona. Po pitanju noviteta A51 donosi bolji ekran, više kamera i malo poboljšane specifikacije.

samsung galaxy a51

Na vrhu 6.5" Super AMOLED Plus ekrana FHD+ rezolucija i 405 ppi smestila se 32-inčna selfie kamera urezana u ekran. Obložen visokokvalitetnom i sjajnom plastikom, A51 izgleda kao da je izrađen od stakla. Dizajn je odličan - A51 dolazi u crnoj, beloj, plavoj i roze boji, a zadnja strana prelama svetlost otkrivajući atraktivne dijagonalne linije.

Tu ćeš pronaći čak 4 kamere. Osim 48-megapikselne glavne kamere s PDAF autofokusom, 4K videozapisima i Live Focus portretima, tu su i 12-megapikselna ultraširoka kamera kao i senzor dubine. Novitet je macro kamera od 5 MP za snimke izbliza.

Ispod haube su 8-jezgreni procesor Exynos 9611, 4 GB RAM-a i 128 GB unutrašnje memorije koju je moguće proširiti microSD karticom do 512 GB. Baterija ima 4.000 mAh, a napuni ćeš je za manje od dva sata s 15W punjačem koji dolazi uz uređaj.

samsung galaxy a51 dizajn

Od ostalih specifikacija spomenimo još Gorilla Glass 3 koji štiti prednju stranu uređaja te, nažalost, odsustvo IP sertifikata. Stoga pažljivo sa uređajem u blizini vode. Muziku možeš slušati normalno sa standardnim 3.5-milimetarskim slušalicama, a ako na telefonu voliš igrati igrice, obradovaće te opcija Game Booster s kojom se smanjuju ometanja, ali i definišu podešavanja. Čitač otiska prsta nalazi se ispod ekrana, a video možeš snimati u 4K rezoluciji.

Samsung Galaxy A51 dostojan je naslednik prošlogodišnjeg A50 modela, ali ne sadrži toliko velika poboljšanja da bi ti trebalo biti žao ako si kupio A50 umesto ove verzije. Sve u svemu solidan primerak srednje kategorije pametnih telefona koji će zasluženo pridobiti velik broj korisnika.

Cena za Samsung Galaxy A51 u trenutku pisanja ovog članka kreće se od oko 34.000 dinara.