pametno.rs

FIFA 20 - street football se vratio

FIFA 20 se konačno pojavila na tržištu, a ovogodišnje izdanje popularne igre u velikoj meri je obeleženo povratkom street footballa ili u ovom slučaju Volta footballa. Upravo bi ova dodatna opcija mogla značiti da će FIFA 20 biti najbolja ili barem najigranija fudbalska igra ikada.

Fifa 20 cijena

FIFA 20 - gameplay

FIFA svakako ne treba puno predstavljanja, a nova verzija većinom je zadržala sve glavne karakteristike prethodnih izdanja (osim Volte, ali o njoj nešto kasnije). Naravno, ponovno je Ultimate team jedna od glavnih stvari na koje se fokusira EA pa će građenje ekipe iz snova biti jedna od najčešće korišćenih opcija i u novoj FIFI.

Igra kao takva i nije doživela preterane promene u odnosu na prošlo izdanje. Osim što je grafički ponovo sve podignuto na još malo veći nivo pa ćeš se povremeno pitati gledaš li stvarnu utakmicu na tv-u ili je ipak samo simulacija. Sve ostalo biće kao i uvek. Prvo malo drame i psovanja developerima šta su to napravili od tvoje omiljene igre, a onda opet gubljenje dana i noći i popularna još samo jednu i idem da spavam.

Mnogim igračima će biti bitne i licence kojima raspolaže FIFA, a u tom pogledu FIFA i ove godine drži uverljivo prvo mesto među fudbalskim igrama. Više od 30 liga i više od 700 klubova licencirano je za FIFA 20, a svakako valja izdvojiti Ligu šamopiona, Ligu Evrope, sve lige petice i još mnogo mnogo toga.

FIFA 20 - Volta

Glavna novina nove FIFA-e upravo je Volta Football. Volta je ono što svi znamo pod nazivom Street FIFA, ali ovoga puta ukomponovano zajedno sa osnovnom igrom (hvala EA, dobri ste ljudi). Ulični futbal bio je velika želja igrača već duži niz godina i sada je napokon našao svoje mesto u ovom izdanju.

FIFA Volta - Street FIFA

FIFA Volta vodi te u kavez na vrhu Londonu, na ulice Madride i sva ostala mesta na kojima ćeš uživati u svim čarima uličnog fudbala. Opcija imaš nekoliko, možeš graditi karijeru kroz svoj avatar, igrati online ligu sa ostalim igračima ili jednostavno zaigrati 3vs3, 4vs4 ili 5vs5 s pravim igračima i pravim klubovima.

Bude li FIFA 20 tvoj izbor sigurni smo kako će Volta biti prva stvar koju pališ kada pokreneš svoju novu igru.

FIFA 20 - cena

FIFA je i ove godine zadržala svoju standardnu cenu prilikom izlaska nove verzije. Cena će naravno zavisiti od platforme (konzoli) na kojoj je igraš, ali u pravilu ćeš za standard edition morati izdvojiti oko 8.000 dinara ili više.

Nakon izlaska u prodaji će se osim standard editiona, pronaći i champions te ultimate edition, a sve ćeš moći igrati na PS4 i Xbox One konzolama, Nintendo Switchu i PC-u.

FIFA 20 PS4 cena: od 8.999 dinara

FIFA 20 Xbox One cena: od 8.999 dinara

FIFA 20 Nintendo Switch cena: od 6.499 dinara

FIFA 20 PC cena: od 7.499 dinara

Naravno, ubrzo će se na tržištu sigurno pojaviti i razni bandlovi koji će kombinovati konzolu zajedno sa igrom. Ako si u potrazi za obe stvari, a ne goriš od želje da baš odmah kupiš novu konzolu, pričekaj još malo i sigurno ćeš pronaći paket u kojem ćeš dobiti i novu konzolu i FIFU 20.