pametno.rs

5 odličnih mobilnih telefona ispod 15000 dinara

Iako flagship pametni telefoni izgledaju i rade fenomenalno, realnost je takva da ne trebaju svima zmajevi od mobilnih telefona. Ako si relativno nezahtevan korisnik i tražiš dobar mobilni telefon do 15.000 dinara, baci oko na jedan od ovih 5 pametnih telefona.

mobiteli do 1000 kn

Za relativno malu svotu možeš kupiti solidne komade tehnologije. Pronaći ćeš ovde puno kompromisa zato zaboravi na staklo, OLED i velike napone, ali bićeš i više nego zadovoljan sa baterijama velikog kapaciteta, izdržljivim procesorima i dovoljno memorije koju uvek možeš proširiti microSD karticom.

1. Xiaomi Redmi 9A

xiaomi redmi 9a

Xiaomi je kralj gomilanja super specifikacija u velika kućišta, a sve to po prihvatljivoj ceni. To je slučaj i s Redmi 9A modelom iz juna 2020. koji ti za manje od 1.000 kuna donosi 6.5-inčni IPS LCD ekran HD+ rezolucije (720 x 1600 piksela) s malim zubom u koji se smestila selfie kamera od 5 MP.

Tu su i osmojezgreni procesor Helio G25, 2 GB RAMA-a i 32 GB ROM-a, jedna zadnja kamera od 13 MP s podrškom za HDR te snimanjem 1.080p videa s 30 fps, baterija kapaciteta od čak 5.000 mAh i prelep dizajn koji dolazi u tri očaravajuće boje.

Xiaomi Redmi 9A odlično će te služiti pri obavljanju osnovnih radnji kao što su pozivi, slanje poruka, surfovanje internetom kao i korišćenje društvenih mreža, a uz sve to ima i veliku bateriju koja će umerenim korišćenjem bez problema trajati dva dana.

2. Realme C3

realme c3

Još jedan kineski brend poznat po budget friendly uređajima donosi specifikacije vrlo slične Redmi 9A modelu, ali uz nekoliko manjih razlika.

Tu su 6.5-inčni IPS LCD ekran HD+ rezolucije sa 5 MP kamerom, procesor MediaTek Helio G70, 2/3 GB RAM-a i 32/64 GM ROM-a, tri zadnje kamere od 12 MP i 2x 2 MP kao i baterija od 5.000 mAh.

Realme C3 bez poteškoća radi sve što bi pametni telefon u ovom cenovnom rangu trebao raditi. Ako razmišljaš o kupovini ovog pametnog telefona za nekoga ko nema previše zahteva od svog mobilnog telefona, dobro ćeš izabrati.

3. Huawei Y5p

huawei y5p

Huawei model je najjeftiniji pametni telefon na ovoj listi, a zanimljivo je videti šta se može dobiti za cenu od svega 100 eura.

Uređaj je vrlo kompaktan. IPS LCD ekran ima dijagonalu od 5.45", što ga čini idealnim za osobe koje imaju poteškoća sa korišćenjem velikih uređaja koji su trenutno vrlo popularni. Od procesora tu je Mediatek Helio P22, a od memorije 2 GB RAM-a i 32 GB unutršnje memorije. Po jedna kamera nalaze se na prednjoj i zadnjoj strani uređaja, prednja od 5 MP i zadnja od 8 MP. Baterija ima kapacitet od 3.020 mAh. Nema čitač otiska prsta, niti podrška za Google servise.

Huawei Y5p odličan je izbor kada se kupuje prvi pametni telefon ili za nekoga kome trebaju osnovne funkcije mobilnog telefona uz lagano korišćenje društvenih mreža i kamere.

4. Cubot X20

cubot x20

Pametni mobilni telefoni proizvedeni u Kini poznati su po svojim niskim cenama, stoga ne čudi da još jedno mesto na ovoj listi zauzima Kinez. Tačnije, radi se o Cubot X20 iz aprila 2019. čije specifikacije čak malo prelaze prethodna dva modela.

Veliki IPS LCD displej od 5.9" ima FHD+ rezoluciju (1080 x 2160 piksela), od memorije na raspolaganju su 6 GB RAM-a i 128 GB unutrašnje memorije, dok baterija ima 4.000 mAh. Prednja kamera ima čak 16 MP, dok se na zadnjoj strani nalazi kombinacija tri kamere od 48 MP, 12 MP i 5 MP.

Za korišćenje vredi isto kao za prethodno predstavljene modele - dobar je i pouzdan mobilni telefon, ali ne očekuj previše od njega.

5. Xiaomi Redmi 9C

xiaomi redmi 9c

Priču ćemo zaokružiti sa još jednim Xiaomi pametnim telefonom, ovaj put sa modelom Redmi 9C.

IPS LCD ekran s dijagonalom 6.53" i HD+ rezolucije, procesor MediaTek Helio G35, 2/3 GB RAM-a i 32/64 GB ROM-a, prednja kamera od 5 MP, tri zadnje od 13 MP i 2x 2 MP i baterija od 5.000 mAh, kao što možeš videti, vrlo su nalik specifikacijama ostalih modela na ovoj listi.

Velik ekran, odličan procesor i baterija izdrživog kapaciteta tri su glave prednosti ovog pametnog telefona koji zaista vredi uloženog.