Ostali članci

Sećate se Motorole Razer? Stiže nova, u pametnom izdanju.

Dobra stara Motorola Razr koja je žarila i palila pre 15 godina vratila se u novom izdanju i sa paprenom cenom. Specifikacije i detalje donosimo u nastavku.

Motorola Razr

Motorola Razr V3 prvi put je puštena u prodaju sada već davne 2004. a zahvaljujući super tankom dizajnu, različitim bojama i zadovoljavajućim klikom koji bi se čuo svaki put kada bi nakon završenog razgovora sklopio uređaj, vrlo brzo postala je jedan od zaštitnih znakova pop kulture tog vremena.

Mobilni koji je obeležio generaciju sada se vratio bolji i lepši nego ikada. Radi se o prvom pametnom telefonu sa ekranom na preklapanje.

Motorola Razr u potpunosti se savija slično kao i originalna verzija, ali ovaj je put reč o savremenom savitljivom pOLED ekranu. Svi se slažu da je ova priča puno lepše i pametnije odrađena nego što je to slučaj sa konkurencijom (setimo se samo problema sa Samsungovim preklopnim mobilnim telefonom).

Specifikacije

Reč je o malenom, kompaktnom uređaju koji je preklopljen širine isto kao i original (14 mm), a rastvaranjem se dobije mobilni dijagonale ekrana 6.2". Čini nam se drastično praktičnije od masivnih preklopnih phableta koje imaju Samsung i Huawei.

Sa prednje strane preklopljenog mobilnog takođe se nalazi ekran, 2.7-inčni OLED 600 x 800 piksela koji prikazuje vreme i notifikacije, a ovde možeš ujedno obavljati pozive, slati poruke, slušati muziku, snimati selfije, pristupiti postavkama itd. bez da otvaraš uređaj.

Za razliku od Samsunga, čiji Fold se u suštini sastoji od dva posebna mobilna telefona spojena šarkama između kojih je jasno vidljiva ivica, Razr se sastoji od jednog dugačkog savitljivog ekrana iza kojeg se nalaze čelične šarke kao potpora dok se savija. Zbog toga na Razeru nema nikakvog procepa.

Na prednjoj strani Motorola ima 16-megapikselnu kameru koja postaje zadnja kada se uređaj rasklopi. Sa unutrašnje strane je mala kamera od 5MP. Od ostalog hardvera tu su osmojezgarni procesor Snapdragon 710, 128GB unutrašnje memorije i 6GB RAM-a, baterija od 2.510 mAh koja podržava punjenje, a na prednjoj strani uređaja nalazi se čitač otiska prsta. Uređaj pokreće Android 9.0

Cena

Motorola Razr u prodaju dolazi u decembru 2019. za masivnih 1.500 američkih dolara. Prema prvim recenzijama, čini se da cena više pokriva (revolucionarni) dizajn i nostalgiju koji Motorola budi. Naime, što se tiče samog hardvera, on definitivno nije na nivou kao i ostali pametni telefoni u ovom cenovnom rangu. 

Bez obzira na to, nama se jako dopada smer u kojem je Motorola krenula i nadamo se da će ostali proizvođači pametnih telefona izvuči nekoliko lekcija iz ovog primera.

Povezani proizvodi