Ostali članci

PlayStation 5 konzole uskoro u novom ruhu: Sony predstavio slim verzije

Već se mesecima šuška o tome da će Sony predstaviti PlayStation 5 Slim, a sada smo konačno dobili potvrdu o novim konzolama. PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital Edition dobile su redizajn i uskoro dolaze na police prodavnica u novim stesanim konstrukcijama.

PlayStation 5

Službeno se ne radi o slim verziji. To znači da i dalje možeš kupiti PlayStation 5 sa čitačem diska i PlayStation 5 Digital Edition bez čitača, ali malo dorađene.

Novost je tanja konstrukcija - nove verzije PlayStation 5 modela su 30 % manje od prethodnih te između 18 i 24 posto lakše od originalnih modela. Po novom tu su i četiri bočne stranice, gornje visokog sjaja i mat donje.

Novo je i to da PS5 više ne dolazi sa postoljem za vertikalni položaj. Ukoliko želiš uređaj držati uspravno, postolje ćeš morati kupiti posebno za 30 evra.

Dodat je i još jedan USB-C ulaz na prednjoj strani uređaja te je uklonjen USB-A ulaz, a kapacitet SSD diska povećan je sa 825 GB na 1 TB. Takođe možeš kupiti i UHD Blu-ray čitač diskova za Digital Edition model uz naknadu od 120 evra.

Nakon što se zalihe trenutnih modela PlayStationa rasprodaju, redizajnirane verzije postaće jedini dostupni modeli. U prodaju prvo dolaze u SAD-u novembru, a kroz nekoliko meseci nakon toga i u ostale zemlje.

Preporučene cene za Evropu su 550 € za PlayStation 5 i 450 € za PlayStation 5 Digital Edition.

 

 

Povezani proizvodi