Godox daljinski okidač X2T-F

Cena od 7.670 din do 20.060 din
Godox daljinski okidač X2T-F
Stavi u listu želja
Postavi obaveštenje o ceni
Istorija najniže cene
Podeli
Prijavi grešku

Godox TTL X2T-F Godox je kreirao još jedan transmiter za svoju paletu bliceva i blic glava. U pitanju je naslednik modela koji je Godox započeo svoju priču - Godox X1T polako odlazi u zasluženu penziju, a na njegovo mesto dolazi Godox X2T. Naravno, kao i prethodnik, ali i Godox XPro, Godox TTL X2T predstavlja bežični odašiljač (triger) koji u kombinaciji sa X1R prijemnicima (risiverima) donosi daljinsku kontrolu nad blicevima i blic glavama (ovo važi za...

Godox je kreirao još jedan transmiter za svoju paletu bliceva i blic glava. U pitanju je naslednik modela koji je Godox započeo svoju priču - Godox X1T polako odlazi u zasluženu penziju, a na njegovo mesto dolazi Godox X2T. Naravno, kao i prethodnik, ali i Godox XPro, Godox TTL X2T predstavlja bežični odašiljač (triger) koji u kombinaciji sa X1R prijemnicima (risiverima) donosi daljinsku kontrolu nad blicevima i blic glavama (ovo važi za bliceve drugi proizvođača; Godox blicevi imaju ugrađen prijemnik u sebi, tako da transmiter i blic direktno interaguju). Na prvi pogled, razlike u odnosu na X1T su te što novi model X2T poseduje veći displej, redizaniran raspored tastera, kao i Bluetooth funkciju, što daje mogućnost kontrole bliceva preko pametnih telefona i tableta preko GodoxPhoto aplikacije (podržani su i Android i iOS uređaji). Stopica sa gornje strane ostala je ista, ali sada postoji poseban tastera za svaku grupu bliceva (A, B, C, D, E), što dosta olakšava i ubrzava rad. Još jedna kozmetička ali značajna promena na eksterijeru odašiljača je ta što se kontrolni točkić sada nalazi sa donje strane, tako da mu se može pristupiti levom rukom. Ostale bitne novine koje donosi Godox X2T transmitter su opcija skeniranja, pomoću koje triger automatski prepoznaje najbezbedniji kanal i koristi njega, zatim poprilično, poprilično intuitivniji interfejs, kao i brzo zaključavanje baze transmitera (nema više onog točkića koji je postojao kod X1T). Kao i ranije, frekvencija na kojoj uređaj radi je 2.4GHz, signal se prenosi do udaljenosti od 100m, naravno, prisutan je i high-speed sync (HSS) od 1/8000s, a na raspolaganju su 32 kanala i 99 bežičnih postavki (mogu da obavljaju daljinsko okidanje samo kada su kanali i bežični ID-jevi kod master i slave bliceva identični). Povrh svega, Godox X2T poseduje USB Type-C ulaz za nadograđivanje firmware-a, kao i ulaz od 3.5mm za povezivanje sa blicevima koji ne poseduju TTL ili za okidanje fotoaparata pomoću žičanih daljinskih okidača. Radi pomoću dve AA baterije (kupuju se posebno). Godox TTL X2T je kompatibilan sa Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus/Panasonic i Pentax fotoaparatima i njihovim TTL sistemima. Ovo je verzija za Fuji - Godox X2T-F. Ostale karakteristike: - multi flash: da- zaključavanje ekspozicije blica: da- opseg prenosa signala: 100m- broj kanala: 32- broj slave bliceva pod kontrolom: (A/B/C/D/E)  
Raspoloživost potrebno proveriti
7.670 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu

Godox TT685F II Godox TT685F II blic namenjen je Fuji X fotoaparatima sa TTL kontrolom blica. Pored TTL-a, moguće je i ručno štelovanje blica. Okidanje na daljinu se može obaviti putem nekog od trigera iz široke lepeze okidača koje Godox nudi, a naša preporka bi bila XPro-F ili X2T-F. Ovo je univerzalni radio sistem (X System), koji omogućava uparivanje sa raznim glavama i blicevima iz Godoxovog portfolija, kao i njihovo zajedničko delovanje. Domet za...

Godox TT685F II blic namenjen je Fuji X fotoaparatima sa TTL kontrolom blica. Pored TTL-a, moguće je i ručno štelovanje blica. Okidanje na daljinu se može obaviti putem nekog od trigera iz široke lepeze okidača koje Godox nudi, a naša preporka bi bila XPro-F ili X2T-F. Ovo je univerzalni radio sistem (X System), koji omogućava uparivanje sa raznim glavama i blicevima iz Godoxovog portfolija, kao i njihovo zajedničko delovanje. Domet za kontrolu preko okidača je, prema zvaničnoj specifikaciji, celih 100 m. Pored radio veze, moguće je i okidanje na daljinu optičkim putem, i tada je domet do 15 m (blic može biti master ili slave). Kako su ovo sve atributi koji su krasili i prvu generaciju blica, postavlja se logično pitanje šta je unapređeno. Najpre bismo pomenuli stopicu, koje se sada ne fiksira "šrafljenjem", već je opremljena polugicom za brzo otpuštanje blica. Glava sada ima drugačiju pokretljvost, rotacija više nije 360 stepeni, već je smanjena na 330 stepeni, ali je zato nagib povećan - sada su mogući uglovi od -7 stepeni do 120 stepeni (ranije je bilo do 90 stepeni). Broj okidanja maksimalnom snagom, uz jedan set punih baterija, je povećan, a TT685II je sada opremljen USB-C portom, planiranim za buduće revizije firmware-a. Novi blic ima i TCM (TTL Converted to Manual) funkciju, koja omogućava instant konverziju sa TTL-a na manuelni režim, bez gubitka parametara ekspozicije. Ostale karakteristike su: - trajanje blica: 1/300-1/20000 sekundi- vreme obnavljanja: 0.1-2.6 sekundi- rotacija: horizontalna (0-3630 stepeni); vertikalna (-7-120 stepeni)
Raspoloživost potrebno proveriti
20.060 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu
  • Raspoloživo, isporuka odmah u prodavnici
  • Raspoloživo, isporuka do 2 dana
  • U dolasku, po narudžbini
  • Raspoloživost potrebno proveriti
  • Nije raspoloživo
Pametno.rs nije internet prodavnica već mesto na kojem možete da pregledate i uporedite ponudu drugih prodavnica za Godox daljinski okidač X2T-F. Iako se podaci osvežavaju nekoliko puta na dan savetujemo da se pre kupovine detaljnije informišete direktno kod prodavnice koju ste odabrali za kupovinu proizvoda Godox daljinski okidač X2T-F. Pametno.rs ne garantuje za tačnost objavljenih informacija, kao i to da prikazane slike u potpunosti odgovaraju stvarnim proizvodima. (6952344217689)
Ocene i komentari
Proizvod još nije ocenjen, promeni to!
Napiši komentar
Posetioce koji su gledali ovaj proizvod takođe su zanimali i proizvodi