Tamron objektiv 150-600mm, f5-6.3 Di VC USD

Cena 150.922 din
Tamron objektiv 150-600mm
Stavi u listu želja
Postavi obaveštenje o ceni
Istorija najniže cene
Podeli
Prijavi grešku

Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 * Snižena cena se odnosi na Canon verziju, a skuplja na Nikon. Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 nastavlja stopama svog prethodnika Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD i namenjen je Canon i Nikon full-frame i krop fotoaparatima (raspon na APS-C telima iznosi 233-930mm) i, za razliku od prethodnika, Sony/Minolta Alpha telima, a G2 u njegovom nazivu označava da je u pitanju druga generacija, koja donosi određena poboljšanja....

* Snižena cena se odnosi na Canon verziju, a skuplja na Nikon. Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 nastavlja stopama svog prethodnika Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD i namenjen je Canon i Nikon full-frame i krop fotoaparatima (raspon na APS-C telima iznosi 233-930mm) i, za razliku od prethodnika, Sony/Minolta Alpha telima, a G2 u njegovom nazivu označava da je u pitanju druga generacija, koja donosi određena poboljšanja. Prvenstveno, tu je efikasnija stabilizacija slike VC (Vibration Compensation), koja sada može da se pohvali sa 3 režima optimizovana za različite situacije: VC Mode 1 (standardni režim, koji stavlja akcenat na rad sa tražilom), VC Mode 2 (namenjen isključivo za panning) i VC Mode 3 (stavlja prioritet na stabilizaciju uhvaćenih fotografija, dok je rad sa tražilom ovde u drugom planu). Štaviše, u trećem režimu, stabilizaciju karakteriše do 3.5 blende duža ekspozicija u odnosu na preporučenu za određenu žižnu daljinu. Sledeće unapređenje je brži autofokus, naročito pri fotografisanju pokretnih meta. Novi Tamron 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 takođe poseduje USD (Ultrasonic Silent Drive) motor, koji pruža vrhunsku kontrolu i fleksibilnost. Kao i ostali Tamron objektivi predstavljeni ove godine, i novi Tamron 150-600mm je kompatibilan sa Tamron TAP-in konzolom, pomoću koje se vrlo brzo i lako može ažurirati firmware objektiva i izvršiti "štelovanje". Ono što je vrlo korisno kada je u pitanju kompatibilnost sa ovim ekstenderom jeste da pomoću Tamron TAP-in možete programirati VC stabilizaciju i umesto VC Mode 1 možete formirati nov režim kod koga će akcenat stabilizacije biti na video snimanju (u tom slučaju, LCD ekran fotoaparata se mora koristiti). Kada je u pitanju optička konstrukcija, Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 poseduje 21 element u 13 grupa, a svi elementi prekriveni su eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) premazom, koji svojom nano-strukturom pruža veću propustljivost svetlosti i bolja anti-refleksivna svojstva. Štaviše, prednji element premazan je fluorom, što omogućava lakše brisanje prljavštine, vlage ili otisaka prstiju, a čitav objektiv je zaptiven i samim tim otporan na prašinu i vlagu. Ovaj telefoto zum objektiv izrađen od metala se još može pohvaliti novim Flex Zoom Lock mehanizmom, koji omogućava zaključavanje/otključavanje zum prstena u bilo kojoj poziciji, jednostavnim okretanjem prstena. Na taj način, sprečiće se nenamerno pomeranje žižne daljine tokom rada. A kako bi se sprečilo neželjeno okretanje "burenceta" objektiva tokom transporta, tu je standardni prekidač za zaključavanje zuma. Prečnik filtera ostao je isti kao kod prethodne iteracije (95mm), minimalno fokusno rastojanje je smanjeno i iznosi 2.2m (2.7m kod prethodnika), a dijafragma je realizovana u vidu 9 zaobljenih listića (u pitanju je elektromagnetna dijafragma). Međutim, novi 150-600mm je nešto teži od starog uprkos istim dimenzijama (2010g, u odnosu na 1951g).
Raspoloživost potrebno proveriti
150.922 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu
  • Raspoloživo, isporuka odmah u prodavnici
  • Raspoloživo, isporuka do 2 dana
  • U dolasku, po narudžbini
  • Raspoloživost potrebno proveriti
  • Nije raspoloživo
Pametno.rs nije internet prodavnica već mesto na kojem možete da pregledate i uporedite ponudu drugih prodavnica za Tamron objektiv 150-600mm. Iako se podaci osvežavaju nekoliko puta na dan savetujemo da se pre kupovine detaljnije informišete direktno kod prodavnice koju ste odabrali za kupovinu proizvoda Tamron objektiv 150-600mm. Pametno.rs ne garantuje za tačnost objavljenih informacija, kao i to da prikazane slike u potpunosti odgovaraju stvarnim proizvodima.
Ocene i komentari
Proizvod još nije ocenjen, promeni to!
Napiši komentar
Posetioce koji su gledali ovaj proizvod takođe su zanimali i proizvodi