Fuji GFX 100S digitalni fotoaparat

Cena 696.200 din
Fuji GFX 100S digitalni fotoaparat
Stavi u listu želja
Postavi obaveštenje o ceni
Istorija najniže cene
Podeli
Prijavi grešku

Fuji GFX 100S Fuji GFX 100S Fujifilm GFX 100S je fotoaparat koji spada u klasu Medium-format (44 x 33mm) senzora, četvrti u nizu iz Fuji X Large linije. Direktni je naslednik Fujifilm GFX 100 modela pa ne iznenađuje činjenica da imaju dosta toga zajedničkog baš kao i razlika koje opravdavaju njegovo prisustvo. GFX 100S poseduje identičan senzor kao i stariji brat, odnosno BSI-CMOS od 102 mp koji je ovaj put opremljen unapređenim ali ujedno i 20% manjim IBIS mehanizmom za...

Fuji GFX 100S Fujifilm GFX 100S je fotoaparat koji spada u klasu Medium-format (44 x 33mm) senzora, četvrti u nizu iz Fuji X Large linije. Direktni je naslednik Fujifilm GFX 100 modela pa ne iznenađuje činjenica da imaju dosta toga zajedničkog baš kao i razlika koje opravdavaju njegovo prisustvo. GFX 100S poseduje identičan senzor kao i stariji brat, odnosno BSI-CMOS od 102 mp koji je ovaj put opremljen unapređenim ali ujedno i 20% manjim IBIS mehanizmom za stabilizaciju deklarisanim do 6 EV. Važno je napomenuti da je GFX 100S u osnovi gabaritski značajno manji fotoaparat od prethodnika cemu doprinosi upravo pomenuti mehanizam za stabilizaciju preuzet iz X-H1 i X-T4 modela. Ona će savršeno raditi u sinhronizaciji sa optički stabilisanim (OIS) objektivima. Prisutani je kontrastni i fazni autofokusni sistem. AF joystick na zadnjoj strani je poboljšan, pa je sada moguće pomerati ga u 8 pravaca, umesto u 4 koje je nudio prethodnik. Zadnjom stranom dominira Dual Axis LCD od 3.2",  2.36 miliona tačaka , osetljiv na dodir. Promena  baterije, koja nosi oznaku W235 je takođe preuzeta iz X-T4 modela i pruža autonomiju rada od 460 snimaka po CIPA standardu je takođe značajno uticala na novi vizuelni identitet. Ova promena jeste donela manju autonomiju rada, ali i omogućila manje gabarite. Kad smo kod ergonomije, važno je pomenuti da je promena gabarita donela i fiksni OLED viewfinder sa 3.69 miliona tačaka i 0.77x uvećanjem. Levo od njega se nalazi kontrolni PASM točkić dok se desno nalazi impresivni 1,8’’ statusni ekran, koji ostaje aktivan čak i dok je fotoaprat isključen. Na raspolaganju su Vam dva slota za SD/SDHC/SDXC kartice (UHS-I i UHS-II). Magnezijumsko telo je zaptiveno baš kao i GFX 50s, što mu omogućava rad u otežanim vremenskim uslovima, otpornost na prašinu  i vlagu. Smanjenje fizičkih dimenzija, donelo je i smanjivanje težine sa 1320g na 900g, što je za pohvalu.Fujifilm GFX100S poseduje i sasvim pristojne video sposobnosti, identične kao prethodnik. Maksimalna rezolucija je 4K (podržani i UHD format, kao i nešto širi DCI), pri čemu frame rate može ići do 30 sličica po sekudi. Maksimalno trajanje videa, bez prekida, može biti do 60 minuta. Spuštanje rezolucije na Full HD će Vam, pored istog trajanja snimka, baciti na raspolaganje i 60 fps režim, za glatkiji snimak koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.  
Raspoloživost potrebno proveriti
696.200 din
Stavi u listu želja
U prodavnicu
  • Raspoloživo, isporuka odmah u prodavnici
  • Raspoloživo, isporuka do 2 dana
  • U dolasku, po narudžbini
  • Raspoloživost potrebno proveriti
  • Nije raspoloživo
Pametno.rs nije internet prodavnica već mesto na kojem možete da pregledate i uporedite ponudu drugih prodavnica za Fuji GFX 100S digitalni fotoaparat. Iako se podaci osvežavaju nekoliko puta na dan savetujemo da se pre kupovine detaljnije informišete direktno kod prodavnice koju ste odabrali za kupovinu proizvoda Fuji GFX 100S digitalni fotoaparat. Pametno.rs ne garantuje za tačnost objavljenih informacija, kao i to da prikazane slike u potpunosti odgovaraju stvarnim proizvodima. (4547410442861)
Ocene i komentari
Proizvod još nije ocenjen, promeni to!
Napiši komentar
Posetioce koji su gledali ovaj proizvod takođe su zanimali i proizvodi