Ostali članci

5 proizvoda koje se isplati kupovati u avgustu

Uvek postoje bolji i gori meseci za kupovinu određenih proizvoda. Sigurno ti se nije jednom dogodilo da nešto kupiš, a samo par nedelja nakon toga pronađeš taj isti proizvod na sniženju. Da ti se to ne bi događalo često, istražili smo koje je proizvode najbolje kupovati u avgustu. 

Što treba kupovati u kolovozu

1. Školski pribor

Definitivno najpopularniji proizvodi u avgustu dolaze iz kategorije škole i školskog pribora. Gotovo da i ne postoji prodavnica koja ne koristi poznatu englesku uzrečicu "Back to school" ili ti povratak u školu. 

Bilo da se radi o prodavnicama sa mešovitom robom, tehnikom, odećom i obućom, svugde ćeš pronaći barem jedan back to school proizvod. Naravno, u glavnom fokusu su pernice, sveske, školski rančevi i ostala oprema bez koje ne možemo u školu. A prodavnice se samo takmiče koja će više spustiti cenu tih proizvoda. 

Zato se udobno zavali pred svoje računar, istraži ponudu, prelistaj kataloge i pronađi najjeftinije opcije za svoje dete. Svesni smo da je škola 'skup sport' i da je svaka ušteda i više nego dobrodošla. 

Školski pribor back to school

2. Letna odeća

Iako napolju sunce još uvek nemilice prži, a svakim danom čitamo o novim toplotnim udarima, prodavnice ipak imaju malo drugačije razmišljanje. Dolazi jesen i u prodavnicama odećom mora se napraviti mesta za novu kolekciju. A to znači samo jedno.

Rasprodaja letne odeće. Kratke majice, kratke pantalone, haljine, sve to već ovih dana možemo videti na sniženjima. A kako često leto potraje sve do kraja septembra, ovo je idealna prilika da obnoviš garderobu odećom koju ćeš moći nositi još i ovoga leta. 

Kako je sada pravo vreme za kupnju letne odeće, tako je i apsolutno pogrešno za kupovinu jesenje odeće. Ona se tek pojavila u prodavnicama i trenutno je cena veoma visoka, da ne kažemo previsoka. 

3. Baštenski nameštaj

Priča je prilično slična kao i s letnjom odećom. Leto prolazi i treba se rešiti letnjeg baštenskog nameštaja. Ne vidimo niti jedan razlog zašto baš sada ne bi obnovio svoj asortiman.

Leta još ima, leta će biti i dogodine, a kako je krenulo, velika je verovatnoća da ćeš i Božić dočekati u svojoj bašti na prijatnih 25 stepeni. Zato ako si razmišljao o kupovini novog spoljašnjeg nameštaja, avgust je najbolje vreme za to. 

Baštenski stolovi i stolice, ležaljke i ljuljaške mogle bi dati novi duh tvom domu. Čak i ako ih ne želiš koristiti ovoga leta, uvek ih možeš zapakovane držati u garaži do sledeće godine i dolaska prvih zraka sunca.

Vrtni vanjski namještaj

4. Laptop

Laptopovi su popularni kroz celu godinu, ali avgust je jedan od boljih meseci za njihovu kupovinu. Mnoga sniženja povezana su upravo sa povratkom učenika u školu i studenata na fakultet pa se prodavnice akcijama trude privući ih ka sebi. 

Bitno je samo da dobro proučiš ponude i pronađeš najbolje za sebe.

Čak i ako si odavno završio sa svojim školovanjem, možeš si pokloniti novi laptop. A poklon postaje bolji ako je jeftiniji nekoliko stotina dinara u odnosu na mesece pre. Dakle, avgust je mesec za kupovinu laptopa

Laptop sniženje kolovoz

5. Klima uređaji

Kako odmiče avgust, tako se i broj klima uređaja na akciji povećava. Ako još uvek nisi ugradio klimu u svoj dom, sada bi mogao biti pravi trenutak za tako nešto.

Sunca i dalje ima dovoljno, a vrućine su prilično nepodnošljive. Život s klimom puno je lepši, pogotovo kada klima uređaj uhvatiš van sezone.

Nemoj čekati sledeći početak leta i navalu na klime. Ovako ćeš uštedeti i vreme i novac, a čak i da više ne bude velikih vrućina, klima će spremna dočekati prve visoke temperature u sledećoj godini.

Klima uređaji akcija