Ostali članci

5 sjajnih komada tehnologije iz Xiaomi sveta

Krenulo je s pametnim telefonima, doživelo vrhunac s električnim trotinetima, a sada je kućno ime zahvaljujući lepezi korisnih pametnih proizvoda koji nam olakšavaju svakodnevicu. Naravno, govorimo o Xiaomiju, popularnom kineskom divu koji je pokazao da ne vredi uvek ona stara "kol'ko para, tol'ko muzike".

Iz raznolike ponude internet prodavnica izdvojili smo 5 zanimljivih proizvoda s prepoznatljivim Xiaomi potpisom. Uštedi vreme, novac i živce s ovim gadgetima. Krenimo!

1. Bežični miš Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse Silent Edition

xiaomi miš

Elegantan, učinkovit i - tih! S ovim gotovo nečujnim mišem moći ćeš uživati u poslu bez ometanja. Osim što ga nećeš čuti, toliko je udoban, da ćeš imati osećaj kao da je produžetak tvoje ruke.

Za rad koristi Bluetooth i WiFi tehnologiju, a da bi radio, trebaš njegov receiver uključiti u računar i u samog miša staviti dve AAA baterije. Mogu ga koristiti i levaci i dešnjaci, a ujedno možeš namestiti i njegov DPI, koji inače ide do 1300, kako ti najbolje odgovara.

2. Prenosni usisavač Mi Vacuum Cleaner Mini

xiaomi mini usisavač

Ovo je jedan od onih gadgeta za koje nisi ni znao da ti treba dok nisi video njegove neodoljive funkcionalnosti.

Mali, ali impresivan. S maksimalnom snagom usisavanja od 13 kPa, 88.000 okretaja motora u minuti te do 30 minuta standardnog usisavanja, odlična je dopuna kućnim pomagalima. Umesto da vučeš glomazne aparate iz ormara ili, ne daj bože, koristiš metlicu i lopaticu, ovaj mali uredjaj rešiće sve tvoje probleme. Reci zbogom mrvicama hrane u tastaturi jednom zauvek!

3. Xiaomi Mi PRO 2 električni trotinet

Xiaomi Mi PRO 2 električni romobil

Ne možeš očekivati da će lista zanimljivih Xiaomi proizvoda proći bez njihovih trotineta. Jedan od naših kolega je upravo ovaj model opisao kao BMW među e-trotinetima, a iako nećemo službeno podržati takav subjektivni stav, specifikacije kažu da se radi o pravoj bombi.

S motorom od 300W i baterijom od 12.800 mAh možeš preći do čak 45 km u jednom punjenju. Ima čak i E-ABS sistem, a u kupovini dobiješ i jednu rezervnu gumu.

4. Xiaomi Mi 20W bežični auto punjač

Xiaomi Mi 20W

Ako već nemaš punjač za auto, pretpostavljamo da nemaš ni auto. Ako ipak nisi zadovoljan punjačem koji imaš ili tražiš punjač za svog novog limenog ljubimca, imamo pravu stvar za tebe.

Za telefone koji podržavaju bežično punjenje tu je atraktivni Xiaomi Mi 20W bežični punjač. Kada njegovi senzori osete da mu se približava mobilni telefon, automatski će rastvoriti ručice i uhvatiti uređaj. Pa ti reci da to nije kul!

5. Xiaomi Mi Robot Builder

xiaomi mi robot builder

Ako imaš klince, ovo će ih oduševiti. Čak ako ih i nemaš, možeš kupiti unapred dok ih ne dobiješ čisto da testiraš ako sve radi kako treba i da se bolje upoznaš sa sigurnosnim aspektima igračke, kao svaki brižan roditelj.

Mi Robot Builder modularna je igračka za kodiranje koja se može sastaviti u različite strukture pomoću 978 blokova igračaka zajedno s ostalim delovima poput točkova, zupčanika i lanaca. Robotom se potom upravlja pametnim telefonom. I, kada ga poručuješ?