Ostali članci

Sava Eskimo S3+ zimska guma - cena, recenzija, rezultati testiranja

Sava Eskimo S3+ najpopularnija je zimska guma u Srbiji u kategoriji manjih automobila. Kako je prošla na ovogodišnjim testiranjima, koja joj je cena u pojedinim dimenzijama i gde je možeš kupiti saznaj u nastavku teksta.

Sava Eskimo S3+ zimska guma

Sava Eskimo S3+ - test i recenzija

Zimska guma Sava Eskimo S3+ redovno učestvuje u ADAC testu, najpopularnijeg testiranja guma čiji se rezultati redovno prate i u Srbiji. Iz njega smo saznali koje su najbolje zimske gume u 2019. godini, ali i ono važnije kakvog je kvaliteta Sava Eskimo S3+ zimska guma.

Za početak, treba reći kako Eskimo S3+ nije oduševila, blago rečeno. Ostvarila je ocenu dovoljan što je bio treći najgori rezultat od svih testiranih zimskih guma. Razlog tako lošem ukupnom rezultatu leži u ponašanju na suvoj cesti.

Od svih testiranih zimskih guma, Sava Eskimo S3+ bila je najgora guma na suvoj cesti i zbog toga nije mogla dobiti veću ukupnu ocenu, iako je u svim ostalim kategorijama bila pri samom vrhu.

Tako je na snegu ostvarila najbolji rezultat pa ako su snežne radosti u tvom kraju česta pojava, Sava Eskimo S3+ pravi je izbor za tebe. Osim na snegu, Eskimo S3+ pokazala je odlične rezultate i na ledu. Kada je reč o dugotrajnosti guma (još jednog kriterijuma do kojeg nam je izuzetno stalo), Sava Eskimo S3+ opet ulazi u sam vrh testiranih zimskih guma.

Po pitanju utecaja na potrošnju goriva - opet u vrhu. Količina buke koju stvara - opet u vrhu. Možemo zaključiti kako je zimska guma Sava Eskimo S3+ zapravo odlična zimska guma koja u gotovo svim kriterijima zauzima vrh među testiranim gumama, a jedini nedostatak je ponašanje na suvoj cesti.

To bi mogao biti dobar pokazatelj i onima koji celu godinu provedu samo na zimskim gumama. Iako to nije preporučljivo, zbog finansijske uštede mnogi se odlučuju da zimske gume ostave i u letnjim mesecima. Sa obzirom na zaista loš rezultat Eskimo S3+ na suvoj cesti trebali bi još jednom razmisliti o tome.

Sava Eskimo S3+ - cena 

Naravno, glavni razlog velike popularnosti Sava zimskih guma u Srbiji leži u njihovoj ceni i lakoj dostupnosti u velikom broju prodavnica. Kvalitetne budžet zimske gume teško je pronaći, a Sava se uvek čini kao provereni brend. U nastavku donosimo cenu za nekoliko najpopularnijih dimenzija Sava Eskimo S3+ zimskih guma.

Sava Eskimo S3+ 195/60 R15 cena: od 5,819 rsd

Sava Eskimo S3+ 155/65 R13 cena: od 3.379 rsd

Sava Eskimo S3+ 175/65 R15 cena: od 5,252 rsd

Sava Eskimo S3+ 185/65 R15 cena: od 5,361 rsd

Sava Eskimo S3+ 155/80 R13 cena: od 4,173 rsd

Ako u ovom popisu nisi pronašao svoju Sava Eskimo S3+ zimsku gumu, predlažemo da pogledaš ponudu svih Sava zimskih guma.