pametno.rs

Ovo su bili najpopularniji mobilni telefoni u 2020.!

Još jedna godina bliži se svom kraju i nimalo te ne krivimo ako jedva čekaš da 2020. ostaviš iza sebe. Nakratko ćemo zaboraviti na katastrofe koje nam je donela i umesto toga ćemo se koncentrirati na stvari koje volimo.

A to su pametni telefoni; tačnije, top 5 pametnih telefona koji su u 2020. bili najpopularniji na Pametno.rs stranicama. Možda se baš tvoj mobilni telefon našao na ovom spisku!

Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51

Model A50 palio je i žario prošle godine pa ne iznenađuje da je njegov naslednik nastavio tradiciju. Samsung Galaxy A51 ima sve što bi dobar mobilni telefon trebao imati - atraktivan dizajn, odličan hardver, pouzdan softver i poznatog proizvođača proverenog kvaliteta.

Reč je o solidnom primerku srednje kategorije pametnih telefona koji je zasluženo pridobio velik broj korisnika. Može se pohvaliti AMOLED ekranom, selfie kamerom od 32 MP, 4 zadnje kamere, 4 GB RAM-a i 128 GB ROM-a proširivog do 512 GB, baterijom kapaciteta 4.000 mAh i čitačem otiska prsta smeštenim ispod ekrana.

Huawei P40 Lite

Huawei P40 Lite

Ovo je još jedan odličan primerak srednjeg ranga pametnih telefona koji ima sve najvažnije specifikacije, ali bez paprene cene. Iako dolazi bez Google servisa, čini se da su korisnici pronašli načine kako da to premoste jer je po popularnosti u 2020. ovaj model odmah iza Samsunga.

Od hardvera ćemo spomenuti 6 GB RAM-a i 128 GB unutrašnje memorije, proširive do 256 GB, bateriju od 4.200 mAh koja podržava brzo punjenje, četverostruku zadnju kameru kao i prednju od 16 MP.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Lista popularnih mobilnih telefona nezamisliva je bez Xiaomi mobilnih telefona. Iako je Xiaomi Redmi Note 8 Pro izašao još 2019., vrhunske specifikacije, performanse i cena zasluženo ga drže na vrhu liste najpopularnijih pametnih telefona.

6.5-inčni ekran, 6 ili 8 GB RAM-a, 64 ili 128 GB unutrašnje memorije, tri zadnje kamere, prednja kamera od 20 MP i baterija kapaciteta 4.500 mAh pokazuju da se radi o pravom komadu telefona, a neki recenzenti dali su mu nadimak "tenk". Tu je i sertifikat IP68, tako da možeš biti siguran da ćeš sa ovim mobilnim telefonom moći odraditi sve što trebaš, gde god trebaš.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

I ovde se radi o malo starijem modelu koji je svetlo dana ugledao još 2019. godine. No, godina dana starosti ne znači ama baš ništa, osim toga što pametni telefon odličnih specifikacija možeš dobiti po znatno nižoj ceni nego kada se prvi puta pojavio.

4 GB RAM-a, 128 GB ROM-a, 3 zadnje kamere ((24 + 8 + 2 MP), 32-megapikselna selfie kamera i baterija od 3.340 mAh (nažalost bez brzog punjenja) neke su od najvažnijih osobina kada je u pitanju hardver, a u oko upada i izuzetno atraktivan dizajn.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Uskoro će biti dve godine otkako je Samsung Galaxy S10 prvi puta predstavljen, ali ovaj model i dalje se nalazi na vrhu najtraženijih mobilnih telefona na našim stranicama.

Od specifikacija treba spomenuti 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB ROM-a, zavisno od modela. Prednja kamera ima 10 MP, a tri zadnje 12 MP, 16 MP i 12 MP.  Ovde se prvi puta pojavio i ultrazvučni čitač otisaka prstiju smešten ispod ekrana. Ovaj model se prvo prodavao za više od 100.000 dinara, ali danas ga možeš nabaviti za nešto malo više od 55.000 dinara.

Specifikacije flagship uređaja po ceni srednjeg ranga? Jasno je zašto se ovaj model još uvek traži.