Ostali članci

AirPods Pro - nove Apple slušalice stižu u prodaju

Apple je predstavio nove slušalice pod imenom AirPods Pro. U prodaju stižu 30.10., a glavna karakteristika novih Apple bežičnih slušalica je aktivna tehnologija smanjenja spoljašnje buke.

AirPods Pro nove Apple slušalice

Bez previše pompe na koju smo inače navikli kada je Apple u pitanju, predstavljena je nova generacija popularnih bežičnih slušalica AirPods, ovoga puta pod imenom AirPods Pro. Dizajn je nešto drugačiji u odnosu na standardne AirPods slušalice, ali najveće unapređenje napravljeno je sa tehnološke strane.

AirPods Pro koriste aktivnu tehnologiju smanjenja spoljašnje buke ili kako to češće zovemo noise cancelling tehnologijom. Smanjenje buke odvija se kroz 3 filtera. Prvi mikrofon smešten je napolju i detektuje većinu okolne (spoljašnje) buke te je potom uklanja. Ono što prođe dolazi do drugog mikrofona koji je smešten unutar uha, on ju hvata i potom umanjuje. Treći filter je onaj koji radi svo vreme, a to je napredni softver koji uspešno prati rad korisnika.

U prevodu, to znači da ćeš moći odabrati i kada želiš potpuno eliminisati buku iz okoline i fokusirati se samo na zvuk iz slušalica, a kada želiš ipak biti svestan onoga šta se događa oko tebe prebaciš na Transparency Mode putem kojeg samo delomično eliminišeš spoljašnju buku. Ovaj način rada je odličan za vožnju biciklom i uopšte kretanje u prometnim delovima jer ćeš u svakom trenutku čuti šta se događa oko tebe.

Sportski tipovi će biti oduševljeni činjenicom da su AirPods Pro slušalice vodootporne pa se čine kao idealan izbor za treninge na otvorenom u ovim danima kada je kiša vrlo česta pojava.

AirPods Pro cijena

AirPods Pro imaju bateriju koja omogućava 4,5 sata kontinuiranog slušanja ili 3,5 sata razgovora. Nakon toga ćeš morati da ih staviti na punjač. Sa slušalicama dolazi i bežični punjač tako da sa te strane nemaš brige.

AirPods Pro - cena

AirPods Pro u SAD-u dolaze sa cenom od 249 dolara, što je 100 dolara više nego u slučaju standardnih AirPodsa. Za sada još uvek ne znamo po kojoj će se ceni ove slušalice naći u Srbiji, ali za očekivati je da će to u startu biti nešto više od 35.000 dinara.

Najniža cena za AirPods je 27.000 dinara pa na osnovu toga očekujemo da se formira i cena naprednijeg Pro modela. Sigurni smo da će i AirPods Pro pronaći svoju publiku, a još samo treba reći da su kompatibilne sa uređajima koji rade na minimalno iOS 13.2 verziji operativnog sistema. 

Povezani proizvodi